Erfrecht Visie biedt hulp bij het opstellen van een goed                                                                  (levens-)testament                                                     MELD U AAN VOOR ONZE LEZING      
    

Erfbelasting besparen

Erfbelasting besparen bij het overlijden van de eerste ouder/partner


Wat veel mensen zich niet beseffen is dat bij het overlijden van de eerste ouder/partner al veel erfbelasting verschuldigd kan zijn. Er wordt gekeken naar het totale vermogen, dus ook naar de woning, de auto, het spaargeld enzovoorts.
Door het opnemen van enkele goed doordachte clausules in het testament kunnen we de erfbelasting bij het eerste overlijden in de meeste gevallen helemaal voorkomen. Omdat hier meerdere manieren voor zijn, is het te adviseren om samen met één van onze experts eens te kijken naar uw situatie en wensen.


Een gesprek met één van onze experts is altijd VRIJBLIJVEND en KOSTELOOS

Erfbelasting besparen bij het overlijden van de laatste ouder/partner


Naast het besparen van erfbelasting bij het overlijden van de eerste ouder/partner is het tegenwoordig ook al mogelijk om bij het overlijden van de tweede ouder/partner veel erfbelasting te besparen. Vaak gaat zo’n 20% tot meer van uw erfenis naar de Belastingdienst. Dit kan eenvoudig worden voorkomen. Hoe? Door het opnemen van diverse goed doordachte fiscale clausules, die naadloos op elkaar worden afgestemd.
Besparingen tot zo’n 95% van de totale belasting zijn mogelijk. 

U heeft toch ook liever dat uw zuurverdiende vermogen bij uw kinderen komt en niet bij de Belastingdienst?


Wet Langdurige Zorg / Eigen bijdrage voorkomen

Sinds 2013 is iedereen die te maken krijgt met de Wet Langdurige Zorg verplicht een eigen bijdrage te betalen. Het meest vervelende van deze eigen bijdrage is dat niet alleen gekeken wordt naar het inkomen, maar ook naar uw totale vermogen. Een vast percentage van uw vermogen wordt gezien als inkomen, waardoor u vaak veel meer moet gaan betalen aan bijdrage dan er als inkomen binnenkomt. 

Kortom: u gaat iedere maand uw woning en vermogen opeten!

Gelukkig kunnen we deze hoge eigen bijdrage tegenwoordig, door precieze en goed doordachte clausules op te nemen in het testament en levenstestament, voorkomen/verkleinen.


Laat u vrijblijvend informeren, ook 's avonds en in het weekend mogelijk!